4.4.–7.5.2023 Lemmon linnut ja taivaankannen kannattelijat, akryylimaalauksia kankaalle

Lemmon linnut ja taivaankannen kannattelijat -näyttely on ripustettu juuri oikeaan aikaan; muuttolinnut palaavat, ja ilma täyttyy viserryksestä ja taiturimaisista lurituksista.

Vien katsojan lintujen maailmaan. Suomessa asuvien, tai täällä pesivien lintujen elämään. Rakastan lintuja. Rakastan niiden touhua, pyyteetöntä jälkeläisten ruokkimista ja kasvatusta. Suosikkilintuja minulla ei ole, kaikki ovat yhtä tervetulleita maailmaani. Varislinnut ovat eräänlaisia suosikkeja, niiden älykkyyttä ei voi kuin ihailla.

Näyttely on runsas, se koostuu kahdestakymmenestä akryylimaalauksesta. Lintulajeja töissäni esiintyy melkein yhtä monta. Vuodenajat ovat minulle tärkeitä. Niiden olemassaolo näkyy myös töissäni. Syksyn haikeus ja hiipuva elämä, lintujen muutto. Kevään iloiset värit ja jatkuva solina ja pulputus.
Rakastan värejä. Niiden harmonian löytäminen on inspiroivaa. Osassa töistäni vallitsee kuri ja järjestys, peruja graafisen suunnittelijan ammatistani

Näyttelyyn sävelteoksen ‘Tales from the northern land’ on säveltänyt Jay Curve. Tarkka kuulija löytää teoksesta tuttuja melodioita.
Vuodesta -19 olen toiminut kokopäiväisenä taidemaalarina, sitä aiemmin tein myös taidevalokuvaa.
Lisää töitäni www.tainakaarto.com tai instassa tainakaarto.

Lemmon Linnut ja taivaankannen kannattelijat. Tummasävyinen maalaus jossa linnun hahmoja.

Palaa Poikilo-gallerian sivulle Poikilo-galleria – Poikilo

Päivitetty 8.1.2024