15.11.–4.12. Sini-Meri Hedberg, The Waste Land, maalauksia

Maalaus jossa vihreän turkoosi taivas ja alla ruskeaa kumpuilevaa maata.
Sini-Meri Hedberg, The Waste Land, 2020. Akryyli kankaalle.

Maalatut horisontit fokusoituvat kuoleman teemaan, kuvaten kuoleman rajaa. Näyttely pohtii, mikä meitä odottaa tuolla puolen, miltä kuoleman rajalla näyttää ja tuntuu? Maalaukset kertovat kuoleman läheisyydessä syntyvistä tunnelmista, joita on vaikea pukea selkeiksi ajatuksiksi tai sanoiksi. Hämmentyneisyys peilautuu maalaukseen väritulkintoina ja erilaisina nähtyinä tiloina, autiomaina.

”Maisemien kokeminen, värit ja luonnonelementit saavat minussa usein aikaan voimakkaita tuntemuksia. Maalatessani olen halunnut liittää nämä tuntemukset mielenmaisemiin, jotka tiivistävät havaintoja olemisen kokemuksesta ja siihen liittyvästä luopumisesta. Pyrin maalaamaan jotain kaikille yhteistä ja ajatonta.”

Turkulainen Sini-Meri Hedberg tunnetaan usein pastellisävyisistä ja maisemallisista maalauksistaan, joita inspiroivat pohjoinen taivas, abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus. The Waste Land -maalauksissa taiteilija on etsinyt pelkistetympää ilmaisua.

Hedberg valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta, jolloin debyyttinäyttely nähtiin Wäinö Aaltosen Museon Studiossa. Hedberg on pitänyt kolmisenkymmentä yksityisnäyttelyä ja osallistunut laajasti jurytettyihin yhteisnäyttelyihin. Hedberg on Taidemaalariliiton, Turun ja Lapin taiteilijaseuran jäsen. Hedbergillä on teoksia mm. Valtion, Turun kaupungin ja Rovaniemen kaupungin taidekokoelmissa.

Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Turun Taideyhdistys.

Lisätiedot:

email@sinimerihedberg.com
Instagram: artistsinimerihedbergwww.sinimerihedberg.com

Palaa KOUTA-gallerian sivulle KOUTA-galleria – Poikilo

Päivitetty 25.1.2023