8.8.–26.8. Sanna Majander, Sininen huone

Näyttelyäni Sininen huone ei määrittele mikään taiteentekemisen tekniikka, vaan sisältö kytkeytyy sinisen värinenergiaan ja veden symboliikkaan. Ihminen on 70 % vettä, ja vesi on koko ekosysteemiä kannatteleva voima. Itselleni dynaaminen, ultramariinin sininen edustaa eteenpäin suuntautuvaa energiaa, liikettä ja uudistumista.

Teokset olen valmistanut käyttäen monipuolisesti itselleni luontaisia, tekstiilitaiteen perinteestä ammentavia tekniikoita. Näyttelyyn liittyy äänimaisema, jossa yhdistyy keväisen metsäpuron solina ja linnunlaulu japanilaisten tuulikellojen eli koshien terapeuttiseen sointiin. Puron solinaa on äänitetty Sippolassa, Hevoshaan arboretuminpurolaaksossa keväällä 2022. Äänimaiseman editoinnista vastaa muusikko Minna Raskinen.

Tutkimusten mukaan luontoaltistuksen ja -äänien hoitavat vaikutukset toimivat myös ääniraitana, silloin kun metsäluonto ei ole saavutettavissa. Toivon, että teossarjani on kokonaisvaltainen, kehollinen ja vahvasti energisoivakokemus.

Tätä näyttelyä työstäessäni olen pohtinut ja kyseenalaistanut taiteen (niin kovin muodikkaita) hoitavia ulottuvuuksia suhteessa taiteen autonomiaan. Tarvitseeko taiteella olla välinearvo, vai voiko se olla arvokasta itsessään? Tekstiili- ja ympäristötaiteen hetteikköisillä poluilla haluan yhdistää nämä vaatimukset uskottavalla tavalla.

Sanna Majander, tekstiili- ja ympäristötaiteilija, TaM
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/majander-sanna

Sanna Majander, Solina

Palaa KOUTA-gallerian sivulle KOUTA-galleria – Poikilo

Päivitetty 8.1.2024