Värikästä, pienoisveistoksia
Poikilo-galleria 8.2.–6.3.2022

Värikästä - näyttelyn nimi värikkäillä kirjaimilla kirjoitettuna

Olen koonnut tähän näyttelyyn uusimpia teoksiani, joissa olen pohtinut ja jotka kuvaavat minuun elämän varrella vahvasti vaikuttaneita asioita.

Värit ovat aina olleet minulle hyvin suuri ja merkityksellinen asia. Teen yleensä teoksistani hyvin värikkäitä, riippumatta siitä, millä tekniikalla ne on tehty. Tekniikoita käytän sujuvasti sekaisin. Pääosa töistäni on kolmiulotteisia, veistostyyppisiä. Tähän näyttelyyn olen työstänyt myös kahdeksan sekatekniikkamaalauksen sarjan. Sarjan nimi on Muistoja äidistä. Maalauksissa olen muistellut jo varhain menettämäni äidin vaikutusta värimaailmani syntyyn. Mielessäni ovat vahvat muistot hänen vaatteidensa voimakkaan värisistä printtikankaista. En ole jättänyt teoksia vain pelkiksi printtipintamuistojen imitaatioiksi, vaan rikastanut niitä ompelemalla etupistokirjonnalla maalausten mukanaan tuomia ajatuksia. Näin olen tehnyt syvällistä tutkimusmatkaa menneeseen elämääni.

Loput teokset ovat kolmiulotteisia sekatekniikkatöitä. Niissä on käytetty tekniikkana keramiikkaa ja siihen liitettyä sisalia, rautalankaa ja erilaisia kierrätysmateriaaleja. Teokset ovat saaneet voimakkaat värinsä lasitteista ja enkoopeista, eli värjätyistä savilietteistä.

Pohdin veistoksissa kasvuun ja kehitykseen liittyviä tekijöitä, esim. sisarusten välisiä suhteita ja persoonan muotoutumista. Miten ihmiset, samoista geeneistä syntyneet ja ”saman kasvatuksen ” saaneet, muotoutuvat niin erilaisiksi. Nämä asiat tulevat vahvasti esiin teossarjoissa Sisarukset ja Oliot. Myös suuret tunteet, kuten ystävyys, muistot ja pelko/ahdistus ovat esillä teoksissani.

Seireenien majakka ja Seireenien myrskylyhty ovat teoksista hieman vanhempia, mutta teemaltaan ne pohtivat tärkeitä teemoja: naisen seksuaalisuutta ja naisen antamaa turvaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Päivitetty 22.12.2022