Pelitaiteen työpajat on tarkoitettu kymenlaaksolaisille kuvataiteilijoille. Maksamme työpajaan osallistuville taiteilijoille 200 € päiväpalkkion. Päivän aikana tarjotaan kahvit ja lounas. Ilmoittaudu pikaisesti mukaan työpajoihin.

Peliä taiteesta -työpajat taiteilijoille, Värikkäitä kuutioita sekä logot tukijoista.

Työpajat:

  • Tekemisen taidetta 28.9.- ja 19.10. 29.9.2022 klo 9–16
  • Yllätys koneesta 20.10.2022 klo 9–16
  • Kehityksen spiraali 24.11.2022 klo 9–16

Ilmoittautuminen

QR-ilmoittautumiskoodi

Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan työpajaan. Työpajojen ilmoittautuminen https://link.webropol.com/ep/peliataiteeseen


Pelit ja pelaaminen ovat suosituimpia kulttuurimuotoja. Videopelien lisäksi lautapelit, roolipelit ja erilaiset sisäänsä imaisevat immersiiviset kokemukset kiehtovat kaikenlaisia pelaajia. Pelit ovat myös omanlaistaan taidetta. Kokijan keskeinen rooli teoksen toteutumisessa on pelitaiteelle ominainen piirre, mitä ei löydy samassa mittakaavassa muista taiteenlajeista.

Lisätietoa työpajoista

Peliä taiteeseen -työpajoissa sukelletaan peleistä tuttujen ilmiöiden ytimeen. Tarkoituksena on löytää uusia mahdollisuuksia ja inspiraatiota oman taiteellisen tuotannon kehittämiseen. Työskentely erilaisten pelialan ammattilaisten johdolla avaa näkymiä pelien tekemiseen taiteen muotona ja työnä. Poikkitaiteellisen ryhmätoiminnan aikana ideat lentelevät ja haasteet muuttuvat mahdollisuuksiksi.


Tekemisen taidetta

Aika: keskiviikko 28.9. ja torstai 29. syyskuuta
Päivämäärän muutos: keskiviikkona 19.10.2022 (2 pv) klo 9–16
Natasha Skultin työpaja.
Paikka: Kouvolatalo, kokoushuone Tynnilä

Tutkitaan peleistä tuttua kokijakeskeisyyttä ja kokijan merkitystä teokselle. Syvennytään ”agencyn” käsitteeseen ja siihen, mitä pitää ottaa huomioon kokijakeskeisten teosten toteuttamisessa. Sessio vaatii kohtalaista kuullun ja luetun englannin taitoa.

Asiantuntijoina:
Natasha Skult – pelialan moniottelija, MiTale-yhtiön toimitusjohtaja
Vili Nissinen – Larp-suunnittelija ja mm. performanssitaiteilija
Jaakko Kemppainen – pelitaiteen läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus

Yllätys koneesta

Aika: torstai 20. lokakuuta klo 9–16
Paikka: Kouvolatalo, kokoushuone Tynnilä

Tutustutaan säännöistä ja algoritmeista nousevaan emergenttiyden käsitteeseen. Kuinka ohjelmakoodin tai pelimekaniikkojen avulla voidaan luoda maailmoja, pelimekaniikkoja ja asioita, joita edes suunnittelija ei ollut osannut ennakoida.

Asiantuntijoina:
Antti Veräjänkorva Peliohjelmoija ja opettaja
Jaakko Kemppainen – pelitaiteen läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus

Kehityksen spiraali

Aika: torstai 24. marraskuuta klo 9–16
Paikka: Kouvolatalo, kokoushuone Tynnilä

Syvennytään pelituotannosta tuttuun iteratiivisen kehittämisen toimintatapaan. Havainnollistetaan, kuinka työskentely aloitetaan luonnoksista ja käyttäjätestaamisesta, kunnes kierros kierrokselta lisätään toiminnallisuuksia ja näyttävyyttä, jatkuvasti kokeillen ja korjaten.

Asiantuntijoina:
Teemu Vilén – Pelisuunnittelija ja -tuottaja
Jaakko Kemppainen – pelitaiteen läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus

Punainen, keltainen, vihreä ja sininen kuutio

Wihurin rahasto kutsui Poikilo-museot alueellisen kummitoiminnan kohteeksi vuosille 2022─2023. Peliä taiteeseen -työpajat ovat osa Wihurin rahaston rahoittamaa hanketta. Työpajat toteutetaan Poikilo-museoiden ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä. Työpajat ovat myös osa suurempaa kouvolalaista pelitaiteen tapahtumakokonaisuutta www.capitalgameart.fi

Päivitetty 11.10.2022