Poikilo-museoihin on vapaa pääsy kansainvälisenä museopäivänä la 18.5. klo 12-17. Kuvataiteilija Sirkka-Liisa Lonka on tavattavissa Näin olen nähnyt -näyttelyssään taidemuseossa. Kaupunginmuseon puolella Myytinmurtajia ja matkantekijöitä -näyttelyssä riittää nähtävää. Poikkea myös katsomaan museokaupan valikoimia Kouvola-talolla!

Muuta ohjelmaa museokorttelissa:
Kouvolan museokorttelin kevätpäivässä kävijät voivat nauttia kevätpäivästä ja mukavasta yhdessäolosta klo 10-15. Museokorttelin taloissa ja pihoilla on ohjelmaa. Katujen varsilla on käsityökojuja. Tapahtuman teemoja ovat kädentaidot, sisustaminen ja museokorttelin historia.

Nygrenin talo
Museokorttelin historian esittelyä klo 12. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n restauroinnin opiskelija Aliisa Råmark on koonnut alueen talojen historiaa. Museokorttelin talojen seiniin kiinnitetään tietotaulut alkukesän aikana. Kouvolan Museokortteli ry teetti historian keruutyön ja taulut Kymin Osakeyhtiön 100 -vuotissäätiön rahoituksella. XAMK:n lehtori Jaana Hermunen kertoo, millaista arkielämä oli 1900-luvun alkupuolella. Asiantuntijat ovat paikalla klo 14 asti.

Pohjois-Kymen kivikerho
Kerhon toiminnan esittelyä, myydään arpojen ja kerholaisten tekemien kivituotteiden myyntiä.

Entisöintiverstas
Juho Kangas kunnostaa huonekaluja entisöintiverstaalla.

Partiotalo: paistetaan lettuja ja makkaraa.

Pikkupuoti Aino
Housunpuntista kauppakassiksi, pöytäliinasta pyykkipoikapussiksi ja muita ideoita vanhojen tekstiilien uusiokäytöstä. Postikortteja erikoishinnoin!

Studio Ullakko
Avoimet ovat. Käsityöläisiä ja sokerileipuri myyvät tuotteitaan.

Design Studio Taimi
Avoimet ovet, esittelyssä vihersisustusta. Pihalla esitellään vanhojen huonekalujen kunnostusta sekä käsitöitä.

Vaahteratalo
Pohjois-Kymen Luonto osallistuu tapahtumaan teemalla Eläinten asuntomessut. Esittelyssä ja myynnissä on muun muassa linnun- ja lepakonpönttöjä, hyönteishotelleja, siilin talvehtimiskoppeja ja perhosperennoja. Pyörien pikahuolto sekä pyöränosien ja käytettyjen puutarhatarvikkeiden vastaanotto. Pohjois-Kymen Luonto järjestää tapahtuman yhteistyössä Luonto-Liiton Kaakkois-Suomen toimintaryhmä KAASUn kanssa.

Kahvila ja lahjapuoti Onnenkukko
Kouvolalaisen kuvataiteilija Sinikka Hautamäen akvarellinäyttely 8.5.-16.6. Myymälästä löytyy uutuuskortteja, serviettejä ja lahjaideoita. Pihalla myydään lehtiä ja kirjoja menneiltä vuosilta. Kahvilassa on kevään juhlakakkuja ja suolaisia piirakoita.

Varuskuntakadun varrella on käsityöläisten myyntikojuja. Myynnissä on muun muassa mattoja, ompelutöitä, puutöitä, betonia. metallitöitä, leivonnaisia, marjatuotteita. Myös seppä on takomassa ja myymässä tuotteitaan.

Kymen automobiilikerhon autoja on museokorttelissa yleisön ihailtavana.

Studio Dance Pit tanssiesitykset Kouvola-talolla klo 14 ja 18. Liput myynnissä etukäteen.

Kympin Nainen liikuntatapahtuman juoksijat ja kuntoilijat kulkevat klo 13-15 museokorttelin halki.

Kouvolan Museokortteli sai alkunsa vuonna 1989, nyt jo 30. vuosi menossa. Tapahtuman järjestää Kouvolan Museokortteli ry.

Päivitetty 6.5.2019