Rest of Us
Leena Kela
Kino-Poikilo 1.2.–28.4.2024

Kolmiosainen videosarja koostuu Leena Kelan yhdessä kuvaaja Jussi Virkkumaan kanssa toteutetuista performansseista, jotka käsittelevät ihmisen jälkeistä aikaa. Teossarja esittää kysymyksiä maapallomme tulevaisuudesta. Miten toimimme planeettamme ollessa kriisissä? Kuinka paljon meillä on aikaa jäljellä? Mitä meistä jää jäljelle? Videotrilogia Rest of Us sisältää teokset There Is No Planet B (2020), Rest of Time (2021) ja If You Fall, We Will Fall Too (2022).

Leena Kela on performanssitaiteilija, jonka teokset ja tutkimukset tarkastelevat kehollisuuden ja materiaalisuuden vuorovaikutusta performanssitaiteessa. Hänen esityksensä ja videoteoksensa leikittelevät suhteellamme arkipäiväisiin esineisiin ja ilmiöihin. Kela on esiintynyt näyttelyissä ja lukuisilla performanssitaiteen festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Näyttelyn teoksia ovat tukeneet AVEK, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Läntinen tanssin aluekeskus ja Taideyliopisto.

Valokuva Leena Kela, Rest of Time, 2021, Kuva Jussi Virkkumaa

Samaan aikaan taidemuseossa on Kouvolan kuvataiteilija Hanna Peräkylän näyttely, Temporary Setting. Hanna Peräkylä – Temporary Setting – Poikilo

Päivitetty 29.4.2024