Sytyn, roihuan!, akryylimaalauksia 29.11.–30.12. 2022 Poikilo-galleria

Rakastan maalata suurilla siveltimillä. Silloin saan käyttää vartaloni liikettä siveltimen jatkeena. Teos on mielestäni valmis, kun koen sillä olevan vaikutusta ajatteluuni ja tunteisiini henkilökohtaisella tavalla. Teoksen ei tarvitse miellyttää, mutta puhutella täytyy.
Ilmaisukielellisesti minut voisi kategorisoida väriekspressionistiksi. Vuoden 2022 alussa otin sen rinnalle minimalistisempaa tyyliä kokeiluun. Halusin nähdä ja testata, saanko roihun aikaan myös ilman värien voimaa.

Maalauksessa vihreällä pohjalla henkilön jalat. Jalkojen ympärillä nyöritetty narua.
Heidi Laukka: Olen turvassa, kun kannattelet minua, akryyli kankaalle, 2022

Kun maalaan, annan tunteen ohjata ilman mielen kahlintaa. Monesti tunne muuttuu matkalla alkuperäisestä ajatuksestani, seuraan sitä ja annan sen tulla kankaalle sellaisena, kuin tulee. Tarkastelen ihmisen tarvetta tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Sytyn, roihuan! – näyttelyn kokoelmassa olen kuvittanut tunteita ja ajatuksia, jotka liittyvät ihmisen seksuaalisuuteen. Tarkemmin naisoletetun roolista käsin.
Haluan tulevaisuudessa löytää myös uusia innovatiivisia tapoja tuoda taidetta esille. Yhteistyössä on voima. Haluan löytää yhteistyökumppaneita ja uusia alustoja paikoista, tiloista ja asioista, joihin taidetta ei usein tuoda saataville. Uusien näkökulmien, ajatusten ja tunteiden herättelemisen tavoitteleminen on matkani. Taide ei vaikuta suljetussa kaapissa.

Rakkaudella ja intohimolla, Heidi Laukka
www.heidilaukka.fi
Instagram ja Facebook @heidilaukkaart

Mustavalko kuvassa tummahiuksinen nainen hymyilee.

Päivitetty 2.1.2023