Emma Ainala on kohahduttanut kotimaista taidemaailmaa jo muutaman vuoden ajan. Hänen monikerroksisten teostensa lukuisat yksityiskohdat, ristikkäisyydet ja päällekkäisyydet luovat levottoman tunnelman, jossa samanaikaisesti on kuitenkin eloisuutta ja jotain lohdullista.

Maalausten keskiössä on aina ihmishahmo, jonka olemukseen ja olemiseen yhdistyy jännittävällä tavalla koko ympäristö. Taiteilija pyrkii luomaan avoimia, kaikki mahdolliset tulkinnat sisältäviä maailmoja. Ainalan teosten hahmot väistävät katsetta ja antavat jopa alistuvan vaikutelman.

Taiteilijan koira-aiheisissa maalauksissa ihmiset kietoutuvat koirien ja esineiden jännittyneisyyteen, mutta samalla maalaukset tuovat mieleen tuttuja tunnelmia lapsuuden koiraunelmista. Surrealistisella otteella Ainala esittää koiran ja ihmisen vuorovaikutusta. Miten vaikkapa ihmiset hankkivat koiria, jotka kokevat itsensä näköisiksi. Ainalan teoksia katsoessa voisi ajatella itsensä maalaukseen. Teokset ovat mystisiä kuvia nykyajasta. Ne kertovat ihmisten suhteista toisiinsa, mutta myös lemmikkeihinsä.

palaa sivulle ääniopastukset Ääniopastukset: Überhund – Taiteen kiehtovat koirat  – Poikilo

Päivitetty 25.1.2023