Sarjasta Carpe fucking diem

Suomessa sekä Ranskassa asuva ja työskentelevä Elina Brotherus kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin valokuvataiteilijoihin. Hänen tuotannossaan ovat vuorotelleet omaelämäkerrallisuus sekä taidehistorialliset viitteet. Suuri osa Brotheruksen teoksista keskittyy ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen. Hän on kuvannut usein alastonta vartaloa, ja hän esiintyy useimmissa teoksissaan itse, mutta hyvin harvoin omana itsenään.

Teoksessa My dog is cuter than your ugly baby taiteilijan persoona on kuitenkin vahvasti läsnä. Hän näyttää keskisormea Marcello koiransa kainalossaan. Marcelo on Brotheruksen seuralainen, muusa, malli ja työkaveri. Teos on osa Brotheruksen kuudetta monografiaa Carpe fucking diem, joka on tahatonta lapsettomuutta käsittelevä omaelämäkerrallinen valokuvateos.

My dog is cuter than your ugly baby kertoo siitä, kun elämässä kaikki ei mennyt kuten oli unelmoinut tai kuvitellut. Lapsettomuuden myötä taiteilija näyttää normaaliudelle keskisormea. Kaikkien ei ole pakko elää saman rytmin ja muotin mukaisesti. Kaikkien ei ole pakko kasvaa aikuiseksi.

Palaa sivulle ääniopastukset Ääniopastukset: Überhund – Taiteen kiehtovat koirat  – Poikilo

Päivitetty 25.1.2023