30.9.2021-9.1.2022
Kouvolan taidemuseo Poikilo

Asia-Europe 5 -näyttely esittelee Aasian ja Euroopan maista kotoisin olevien 36 taiteilijan teoksia. Nykytaiteen otteella toteutetut teokset on tehty erilaisin tekniikoin tekstiili- ja paperimateriaaleista. Näyttely tuo esiin kulttuurisia ja omaleimaisia tapoja, joilla kuitumateriaaleja ja tekstiiliperinnettä voidaan käyttää ja hyödyntää.

Jiyoung Moon, Flying Spore, 2019, piirustus 3 D-kynällä.
Jiyoung Moon, Flying Spore, 2019, piirustus 3 D-kynällä. Kuva: Jiyoung Moon

Mukana on useita veistoksellisia teoksia, joiden materiaali on arkipäivästämme tuttua, mutta joiden käsittely ja käyttö ovat yllättäviä. Kokeileva näkökulma kutsuu visuaalisen ilmaisun lisäksi pohtimaan materiaalien arvoa sekä niiden loputtomia mahdollisuuksia ja merkityksiä.

Kouvolassa avautuva viides Asia-Europe -näyttelykiertue jatkaa vuonna 2022 Belgiaan, Saksaan ja Tanskaan. Näyttelysarjan on aloittanut vuonna 2009 taiteilija Erny Piret. Hänen tavoitteensa oli esitellä eurooppalaisten ja aasialaisten tekstiilitaiteilijoiden monipuolista ja rikasta työskentelyä, joka pohjautuu heidän kulttuurisiin taustoihinsa. Asia-Europe 5 -näyttelyn on kuratoinut Marika Szaraz ja Raija Jokinen.

Päivitetty 23.3.2022