7.2.-5.3.2023
Anu Hedborg, Sydänvarjo, valokuvia

Valokuva naisesta tummassa huoneesta ikkunan edessä.

SYDÄNVARJO VALOKUVATAIDENÄYTTELY

Sydänvarjo-valokuvataidenäyttely luo Anu Hedborgin valokuvista näyttelykokonaisuuden, missä tutkitaan ihmisen varjoja. Sydänvarjo-näyttely avaa ihmiselämän piilotettuja puolia aina lapsuudesta aikuisuuteen.

Näyttelyn tematiikkana on paljastaa armollisen ja lempeän lähestymistavan kautta inhimillisiä piirteitä ja tapahtumia elämästä, sen raadollisuutta ja varjoisiksi koettuja tunteita. Meissä kaikissa on paljon enemmän kuin nähdään ulospäin. On osia, joita emme toivoisi olevan olemassa, ja osia, joita pidämme lukittuna sisällä. Näyttelyn kautta katsojan on mahdollisuus samaistua yhtälailla itselleen vieraampiin varjoihin, kuin tutkia uudesta näkökulmasta jo itselleen tuttuja aiheita.

Sydänvarjo-nimen taakse kytkeytyy monimerkityksellisyys, liittyen siihen uskomukseen, että kannamme sydänalassamme tunteita, jolloin varjotunteet voidaan luontaisesti nimetä “sydänvarjoiksi”. Mutta sydänvarjolla voidaan myös tarkoittaa silminnähtävän varjon ilmentymän ydintä. Myös valon ja varjon yhteenliittyminen muodostaa suuren osan valokuvauksen taiteellisesta ilmaisusta.

Teokset toimivat sekä näyttelykokonaisuudesta irrotettuna, että kokonaisuutena kertoen montaa tarinaa, yhdessä ja erikseen.


Anu Hedborg tavattavissa tiistaina 7.2. klo 15-18 Poikilo-galleriassa.


Palaa Poikilo-gallerian sivulle Poikilo-galleria – Poikilo

Päivitetty 8.1.2024