Mustan kappaleen säteily
Poikilo-galleria 10.3.-17.3. 2020

Kouvolan Taiteilijaseura KOUTA ry 10-vuotta

Suuren kansainvälisen huolen aiheuttaneet maastopalot ovat olleet laajasti uutisoituja. Viime aikaisten Amazonin ja Australian palojen tuhot ovat olleet todella mittavia, joiden vaikutukset kestävät pitkään. Yritän käsittää ja käsitellä tapahtunutta, omasta kapea-alaisesta näkökulmastani, tekstiili- ja keramiikkateosteni kautta.

Näyttelyn teokset ovat vähäeleisiä ja kuvaavat muun muassa palanutta maa-ainesta. Värimaailma on hillitty ja musta on hallitseva väri näyttelytilassa. Haluan kuitenkin näyttelyssä tuoda esille myös toivon. Kun osaa teoksia katsoo läheltä, niin huomaa mm. vihreän sävyjä, jotka merkitsevät minulle uutta kasvua. Tuli on aina ollut metsän, luonnon, luontainen uusiutumiskeino. Ajan kanssa luonto monesti elpyy, jos ihminen vain antaa sille mahdollisuuden.

Siemen 2, keramiikka, kankaankuviointi ja käsinompelu
Kuva: J. J. Pihlman

Olen Kouvolassa asuva ja työskentelevä tekstiili- ja kuvataiteilija. Opiskelen kuvataiteilijan ylempää amk-tutkintoa Kankaanpään Taidekoulussa (SAMK) oman taiteellisen työni ohella. Luonto, materiaalit, mielikuvat, tekstuurit ja fragmentit toimivat teoksieni lähtökohtina. Tällä hetkellä minua puhuttelee taidetekstiilin ohella mm. keramiikka. Haluan kokeilla, etsiä ja löytää. Katson ympäristöäni tietoisesti, alitajuisesti, hakien, löytäen visuaalisia ärsykkeitä teosteni työstämiseen. Pohdiskeleva ja hidastempoinen tekeminen on minulle hyvin tyydyttävää matkantekoa itseeni, kokemuksiin, tunteisiin sekä hiljaisuuteen. Ymmärtääkseni sisäistä maailmaani, annan taiteelle mahdollisuuden kertoa jotakin itsestäni.

Mahdolliset yhteydenotot ja lisätiedot:
sirpahannele.heinonen@gmail.com p.040 5516256 https://sirpahanneleheinonen.com

Päivitetty 17.3.2020