Koe ilo!

Tietoa ja ajatuksia, opastusta ja iloa

Pitääkö museossa tietää kaikesta kaikki, ennen kuin uskaltautuu kynnyksen sisäpuolelle? Ei pidä eikä tarvitse. Museoissa voi joko vaellella yksin tai ystävän kanssa ihan vapaasti taidetta aistien tai historiasta oppien tai ostaa opastetun kierroksen itselle tai ryhmälleen. Oppaina toimivat niin ammattioppaat kuin museon omat työntekijätkin, he, jotka ovat suunnitelleet näyttelyt. Opastettuja kierroksia saa eri pituisina. Museot järjestävät myös luentoja kiinnostavista aiheista. Puhujat voivat olla taiteilijoita tai asiantuntijoita eri aloilta, niin kouvolalaisia kuin muualta tulleitakin.

Museoissa maailma avartuu. Lapsille museokäynnistä tulee jännempiä, kun mukana on hauskaa puuhaa ja innostava johdatus asian pariin. Koululais- ja päiväkotiryhmille järjestämme tilauksesta Mude-nimisiä kierroksia, joihin kuuluu opastus ja työpaja. Kysy koululaisvierailuista osoitteesta poikilomude()gmail.com. Voit myös tilata museoilta luennon tilaisuuteesi paikallisesta taide- tai historia-aiheesta.

Kysy lisää!

Museokauppa

Valitse museokaupan valikoimista lahjaksi tai itsellesi jotakin paikallista ja persoonallista! Museokaupasta löydät myös kiinnostavia julkaisuja.      

Tule persoonallisille ostoksille!

Saako olla tunnetta, taidetta, kohtaloita?

Tervetuloa museoihin! Näyttelyt on tehty koettaviksi ja elettäviksi, fiilisteltäviksi. Niihin voi liittyä paljon tietoa tai vain sydämellä kokemista. Taide voi herättää tunteita vihasta rakkauteen ja surusta iloon. Se voi myös tyynnyttää levottoman mielen keskellä kiirettä ja arkea. Näyttely voi myös avata oman elämän juuret kohti historian syvyyttä.  

Julkaisut

Kouvolan taidemuseolla ja Kouvolan kaupunginmuseolla on omat julkaisusarjat.

Tule tutustumaan!