Nuorten taiteilijoiden teemanäyttely Poikilo-galleriassa 12.1. - 7.2.2021

Animalia ry:n Kouvolan alueosaston ja Kulttuuripaja Kullan järjestämässä näyttelyssä Unelma vapaudesta otetaan kantaa turkistarhauksen oikeutukseen. Näyttelyyn osallistuu seitsemän nuorta taiteilijaa, joiden työt edustavat monenlaisia tekniikoita. Kaikkia teoksia kuitenkin yhdistää turkistarhauskriittisyys. Jokainen taiteilija lähestyy aihetta eri näkökulmasta, ja oivaltavat teokset ilmentävät sekä surua ja raivoa ihmisten turhamaisuuden takia kärsivien eläinten puolesta että toivoa paremmasta, turkistarhattomasta tulevaisuudesta.

Unelma vapaudesta -näyttely liittyy Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjaan, jolla tavoitellaan turkistarhauksen kieltämistä maassamme.

Näyttely on Kouvolan Animalian ja Kulttuuripaja Kullan yhteistyöprojektin huipentuma. Jo vuoden 2019 lopulla käynnistetyn projektin tarkoituksena on ollut tarjota nuorille taiteilijoille tilaisuus saada teoksiaan esiin ja toisaalta tuoda Animalian toimintaa näkyväksi uusille kohderyhmille.

Kulttuuripaja Kulta halusi tukea nuoria taiteilijoita saamaan näkyvyyttä ja mahdollisuuksia näyttelytoimintaan ja taiteentekemiseen. Taidenäyttely loi mahdollisuuden kulttuuriosallisuudelle, taiteen saavutettavuudelle ja kokemukselle toteuttaa itseään sekä itsenäisesti että yhteisöllisesti ryhmänä, yhteisen aatteen eteen.

Näitä arvoja Kulttuuripaja Kulta tavoittelee arjessakin. Paja on luovan tekemisen paikka ja vapaa-ajanviettopaikka, jossa on vertaisvetoisia toiminnallisia harrasteryhmiä 18 – 35-vuotiaille nuorille aikuisille.

Kulttuuripaja Kullassa on mahdollisuuksia kokeilla, luoda, kehittää, harrastaa, pitää meteliä, visioida, olla mukana, kokea, ystävystyä, fiilistellä, ja mikä tärkeintä, se on paikka, johon tulla.

Unelma vapaudesta myös juhlistaa Animalian merkkivuotta, sillä vuonna 2021 järjestöllä tulee täyteen 60 vuotta eläinten oikeuksien puolustajana. Turkistarhauksen hallittu ja sosiaalisesti kestävä alasajo on ollut jo pitkään yksi Animalian päätavoitteista. Animalia toimii turkis-, tuotanto- ja koe-eläinten puolesta vaikuttamalla eläinten hyväksikäyttöä koskevaan lainsäädäntöön ja kuluttajakäyttäytymiseen kampanjoimalla ja tiedottamalla.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:
Nina Inkiläinen, Maarit Kaarlenpoika, Alex Keyriläinen, Kirsi Koivikko, Julia Moilanen, Nelli Pyy ja Reete Viljakainen.

Päivitetty 11.1.2021