Merja Naroma, Häivähdys purppuraa, sekatekniikkatöitä
Poikilo-galleria 7.5.-2.6.2019

Olen Kouvolassa asuva monialayrittäjä, jolle elämä on taidetta ja taide elämää. Taide on suuri inspiraation lähde ja minulle tapa luoda maailmaan erityisesti elämän iloa, värejä ja kauneutta.  Maailma ilman värejä on minulle mahdotonta ja kyllä, kotimaan talvi on aina suurta kamppailua, jossa taide luo toiveita jälleen uudesta kesästä ja valosta.

Merja Naroma

Taiteeni ja teokseni syntyvät silmänräpäyksistä, joissa muokkaan näkemääni todellisuutta sellaiseksi kuin haluaisin sen olevan tai jollaisena sen koen. Työssäni pihojen suunnittelijana näen suunnittelukohteet valmiina jo paperilla usein ensimmäisissä luonnoksissa.  Ottamissani valokuvissa, joissa aiheena on usein luonto tai maisema, näen rantabulevardin ja meren, mutten ihmisten jatkuvana kulkevaa virtaa tai vanhojen kaupunkien upeat kujat, mutten näe ahtaasti pysäköityjä autoja tai kujalle tuotua roska-astiaa.

Juuri ilmestyneessä erikoiskirjassani ”Puutarhatuliaisia – ulkomailta ideoita omaan pihaan” olen kuvannut kotimaassa vielä poikkeuksellisia tapoja kasvien käyttämiseen ja erilaisten pihamaisemien luomiseen. Ideakuvat ulkomailta ovat ottamiani sekä toteutetut pihat suunnittelemiani sekä paljolti myös toteuttamiani kohteita. Kirjan teksti on omaani ja eniten koenkin kirjoittamisen omimmaksi tavakseni ilmaista itseäni. Taiteen tekeminen on palannut elämääni uudelleen nuoruusvuosien jälkeen vasta muutama vuosi sitten.

Kuvaan mielelläni kameralla sekä siveltimellä.  Näitä myös pihasuunnitteluni inspiraationa toimineita maisemia olen kuvannut, kuva on painettu taidekankaalle ja sen jälkeen olen muokannut kuvaa sekä akryylivärein, poistanut tai lisännyt elementtejä ja käyttänyt tehosteena usein lasimurskaa, kiveä, hiekkaa ja värjättyä lasia tai kiveä. Jokainen teos on uniikki.

Näyttelyssä on mukana myös pelkästään akryylivärein toteutettuja töitä.

Kesän asuntomessuilla Korialla esitellään yksi upea koti rantakorttelissa, johon olen saanut suunnitella pihan. Näyttelyn aikaan työpöydälläni on uusia taidetöitä sekä Anjalan kartanon parhaillaan remontoitavana olevan upean kivinavetan edustalla olevan parkkipaikan tilalle tulevan pihan uuden elämän suunnitelma.

Toivon näyttelyni tuovan iloa, väriä ja onnea näyttelyvieraani päivään!

Aikaisempia näyttelyitä:

Pato Klubi Kuusankoski 2017

Moision kartanon kesänäyttely 2018

Karhulan Hovi Kotka, syksy-talvi 2018-2019

Leija, pääkirjasto Ylöjärvi talvi 2019

www.rosefactory.fi

Päivitetty 1.10.2019