Käpälänjälkiä
Taidenäyttely kissuudesta
Poikilo-galleria 19.2.-8.3.2020

Näyttelyni koostuu eri tekniikoilla tehdyistä tutkielmista kissasta. Teokset ovat pääosin puupiirroksia, mukana on muutama öljyvärimaalaus, tussipiirustus ja yksi pronssiveistos.

Eija Kylliäinen, Kulkureitten kuningas, 2004, pronssi

Kissat ovat inspiraationi lähde. Niiden alati vaihtuvat mielialat, hurjuus ja sulo, ovat kiehtoneet minua aina, ja vielä enemmän nyt kun minulla on oma Kissu. Kissat ovat arvoituksellisia olentoja, sama olento voi yhtenä hetkenä olla sylikehruukissa ja seuraavana riehuva villi. Puupiirros tekniikkana sopii mielestäni kissan kuvaamiseen, molemmissa on samaa rouheutta ja pehmeyttä, herkkyyttä, särmikkyyttä, villeyttä ja iloa.

Teoksissani pyrin viivan herkkyydellä tuomaan esiin hetken tunnelman ja mielenliikkeet. Pelkistäminen jättää tilaa katsojan omille tuntemuksille ja ajatuksille.

Olen kouvolalainen kuvataiteilija, paluumuuttaja, vasta äskettäin palannut kotimaisemiini. Olen valmistunut taidemaalariksi Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta Imatralta vuonna 2004. Olen asunut ja työskennellyt Helsingissä valmistumiseni jälkeen. Yksityisnäyttelyitä olen pitänyt noin kerran vuodessa ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin.

Olen Taidemaalariliiton kokelasjäsen, Helsingin Taiteilijaseuran ja Kouvolan taiteilijaseuran ja Taiteilijayhteisö Kolmannen Kerroksen jäsen.

Päivitetty 17.2.2020