MieliKuvaTaso, valokuvateoksia
Poikilo-galleria 6.4.-2.5.2021

Anu Ojala on kouvolalainen itseoppinut taiteilija. Taideopintoja hän on suorittanut mm. Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa (Medianomi, graafinen suunnittelu), Kouvolan Kansalaisopiston kursseilla sekä neljänä kesänä plén air -maalauskurssilla Unkarin Szigligetissä.

Tärkeimpänä tekniikkana on akvarellimaalaus ja erityisesti akvarellivärit, mutta monenlainen kokeellinen pinnan tekeminen eri välineillä ja materiaaleilla on kulkenut vahvasti tekemisessä mukana. Valokuvaus on toiminut aiemmin akvarellitöiden inspiraation lähteenä, mutta tässä MieliKuvaTaso-näyttelyssä pääroolin saavat nimenomaan valokuvat.

Anu Ojala: Ovi Jää Auki, 2020, valokuva
Anu Ojala, Ovi Jää Auki, 2020, valokuva

Suurin osa valokuvista on otettu keväisen Rapojärven rannoilta. Toinen oleellinen kuvauspaikka on Vahteronmäki; sen pellot ja ojien varret. Osa kuvista on käsitelty PhotoShopilla joko muokaten olemassa olevaa kuvaa tai yhdistellen useampaa kuvaa, näin saaden aikaan useampia tasoja joita kuva voi esittää. PhotoShopilla työskennellessä käytetään myös erilaisia tasoja kuvien luomiseen.

Töillä ei ole nimiä. Katsojan oma mielikuva ja mielikuvitus on oikeellinen kertomaan mitä kuva esittää. Sitä ei tarvitse ohjata eikä määritellä. Jokainen mielikuva on yhtä oikea tai kuvaava. Katsojalla on vapaus nähdä oman mielensä tuottama aihe kuvassa.

Näyttely on myyntinäyttely. Näyttelytilasta sekä Poikilo-museoiden museokaupasta löytyvät taiteilijan yhteystiedot, mikäli jonkin teoksen hankkiminen kiinnostaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Päivitetty 31.3.2021