26.3.–18.4. Kimmo Kumela & Reija Palo-oja

Tervetuloa taiteilijatapaamiseen torstaina 18.4. klo 16.30-18.00 Kouta-galleriaan.

Reija Palo-oja

Sound of silence-sarjan maalauksissa elämänkulku vertautuu ohikiitävään maisemaan ja hetkeen jolloin voi aavistaa vääjäämättömän tapahtuman todeksi. Tämä kuvitteellinen käänteentekevä hetki on määrittelemätön sekä muodoiltaan häilyvä. Näyttelyn teoksissa yritän antaa tälle hetkelle muodon. Teoksien lähtökohtien taustalla on myös ajatus toisiaan kumoavista jännitteisistä sanapareista kuten tiheytynyt tyhjyys sekä tiivistynyt hiljaisuus. Näillä erilaisilla elementeillä haluan herättää ajatuksia ja ensisijaisesti tunteita.

Teokset ovat jatkumoa aikaisemmalle tuotannolleni. Niissä limittyvät maalaamisen rajapinnat abstraktin taiteen elementeistä intensiivisiin väripintoihin sekä viitteellisiin kuva-aiheisiin. Uusissa teoksissa korostuu abstrakti ilmaisu, maalauksen ambivalentti tilallisuus sekä latautunut tunnelma. Näyttelykokonaisuudessa paikoitellen melankolinen ja hienovireinen mielenmaisema yhdistyy haluun ja kiintymykseen etsiä omanlaista ilmaisua.Työskentelyn keskiössä on ajatus että maalaamisella voi ilmentää maailmasta jotakin olennaista.

Reija Palo-oja on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Valmistumisesta asti hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin. Palo-ojan teoksia kuuluu Valtion, HAM:n, Suomen Taideyhdistyksen, Turun kaupungin sekä HUS.n taidekokoelmiin.Palo-oja asuu ja työskentelee Turussa.

Reija Palo-oja, Kuvapari sarjasta Sound of Silence

Kimmo Kumela

Viimeaikaisissa teoksissani olen keskittynyt kuvaamaan umpeen kasvanutta metsää ja jättömaata. Kuvastossani sekoitan omaan henkilökohtaiseen elämääni liittyvää maailman tapahtumiin. Teokset esitän usein suurikokoisina teoskokonaisuuksina jotka muodostavat rikkaan, monitulkintaisen teoskollaasin. Vaihtoehtoisesti teokset ovat esillä pienikokoisien yksittäisten teosten keskittyneinä sarjoina, kuten Kouta-galleriassa esillä oleva ilmastomuutokseenkin kantaa ottava teossarja Profetioita.

Työskentelen pääasiassa piirroksen, mutta myös maalauksen, valokuvan ja kollaasin keinoin. Materiaaleina teoksiin käytän usein löydettyjä kuvia, sanomalehtiä ja tekstejä, joita jatkan ja muokkaan omaan kuvastooni sopiviksi.

Kimmo Kumela on valmistunut Kuvataideakatemiasta Helsingissä vuonna 2001. Hän on myös opiskellut Malmön taidekorkeakoulussa Ruotsissa. Kumela on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Ruotsissa sekä osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin mm Suomessa, Norjassa ja Venäjällä. Vuonna 2013 hänelle myönnettiin William Thuring palkinto.

Kimmo Kumela, sarjasta Profetioita, lyijykynä paperille, 2014

Päivitetty 28.3.2019